2007-07-20

Idylliska Käringön

Vid tiotiden verkade det som alla båtar i hamnen lossade sina förtöjningar och allt rörde sig, så då passade även vi på att gå.
Efter Svartskären, girade vi rakt västerut för att möta vågorna rakt föröver och gena, istället för att gå Kråksundsgap, men jag vet ärligt talat inte om det var ett smart drag. Hur som helst lyckades vi nå Käringön strax innan halv tolv och knö oss in med fören mot insidan av flytbryggan, mellan en norsk 50 fots motorbåt och en gammal fotbollskamrats B31. Vi trodde vi tagit sista bojen och platsen, men när eftermiddagen var framme, kunde man gå runt torrskodd i hamnen och här och där skymta lite vatten. Wonitopa ter sig som en fender jämfört med alla norska skepp och kommentarer som "gullig", "tvålkopp" och "jasså, det ligger en båt därinne" haglar tätt.

"Fidrabrats" bland norska 50-fotare.

Vi hade även drabbats av partyeskadern med "Bavariabrats", som förde liv ända fram till morgonen.

Skaldjurslunch i solen.

På Käringön rådde högsommar med sol och klarblå himmel. Vi fick även besök av vänner och avnjöt skaldjur i solskenet. Vinden hade avtagit och ett dopp var oundvikligt. 19 grader och uppfriskande!
Vi hade hoppats och blev lovade ett bord på anrika Petterssons Krog, men vid elvatiden tröttnade vi i baren och det fick bli en macka i båten, snöpligt. Vi får nog prova någon lugnare vecka istället!

Inga kommentarer: