2010-11-27

P.g.a. tidsbrist(eller dålig planering) hann jag inte göra båten klar för upptagning på fredagen, så ny tid är bokad till måndag 29:e.
Men idag tog vi på oss tjockaste vintermunderingen och pallra oss ner till båten, min hjälpsamma bror och jag. Innan vi kunde börja med bestyren, så fick vi börja med att skotta av snön! Hör det verkligen till båtlivet?

Dags för avklädning!

Vi beslöt att göra klart allt på båtplatsen eftersom det blåser lite mindre där och dessutom förifrån, vilket underlättar när man tar ner genuan.
När seglen var nere och bommen nerpackad, så tuffade jag bort till mastkranen och tro det eller ej, det var kö! Det finns alltså fler galningar...
Efter en lång tids kalla nordostvindar är vattenståndet rekordlågt i hamnen och båten gled nästan under kajen vid kranen och det var inte lätt att komma upp på bryggan, som dessutom var täckt av några decimeter snö. Medans första båten mastade av fick vi värma oss på damernas toalett och förbarmade oss men även raljerade över denna sortens aktiviteter vid denna tidpunkt på året.
När det väl var vår tur så gick avmastningen fint, däremot långsam eftersom både tampar och fingrar var stela av kylan. Med snö på bryggan och båten gäller det även att röra sig med försiktighet, så man inte landar i det iskalla vattnet.
Nu är båten klar och ligger vid kranen och väntar på upptagning. Skönt att kunna avsluta 2010 års vattensäsong, som går till historien som den absolut sämsta med tre turer i hamninloppet som loggad distans, usch!

Inga kommentarer: