2007-12-07

Rivstart i båthuset och redan är några punkter på årets lista avbockade.
Tillbringade hela dagen i båthuset, med start kl 8 och elva timmar senare släckte jag ljuset och åkte hem. Började med att tvätta hela båten grundligt på utsidan, så nu är det skor av, när man kliver ombord!


Den gamla listen.

En prioriterad punkt på "Att göra"-listan, var avbärarlisten, som har gjort sitt. Efter trettio år är den matt och sliten och dessutom sprucken på ett ställe. Tanken är att byta ut den mot en list av teak, med rostfri slitskena på. Så idag började jag med att demontera den gamla.
När det var gjort och det fortfarande fanns några timmar kvar på dygnet, klev jag in i förpiken, där det skall fräschas upp. Hela insidan av båten skall målas och fräschas upp.

Fuktskada.

Började med att riva ur den extra isoleringen, som var lite halvdant monterad. Bakom den var det alldeles fuktigt och fukten har löst upp limmet och det såg allmänt otrevligt ut. Vatten har troligen kommit in genom en gammal luftning till den gamla vattentanken och gôttat till sig.
Nu blir det spackling, slip och målning och så småningom ny isolering. Jag får nog även tillverka nya hyllor, som efter tidigare operationer är lite rangliga och fula.

Inga kommentarer: