Reashopping

Idag var det reafrosseri hos Hjertmans på schemat.
En solpanel(30W) som kommer att monteras på luckgaraget, tillhörande regulator och en dubbel avlastare(RC750) inhandlades. Tanken är att den enkla avlastaren som nu sitter på styrbordssidan flyttas till babord och används till dirken. På styrbord monteras den dubbla, där storfallet och fallet till kryssfocken kommer att löpa. Ett nytt fockfall får inhandlas för att räcka ner till sittbrunnen, samt ett brytblock till dirken, samt löpöglor tillsamtliga fall.

I förra veckan tvättades båten utvändigt och hon är tömd inuti på segel och dynor. Något mindre roligt är att ett antal "bubblor" i storlek som en femtioöring upptäcktes på undervattenskroppen, troligen böldpest?

Nu kan äntligen det konkreta arbetet sätta igång, där skrapning och slipning av botten står bland det första på listan. Detta beroende på att få en uppfattning av dess skick, samt igenplastning av en bottengenomföring som inte skall användas längre. Nu när båten flyttat till saltvatten vill vi inte längre diska och tvätta oss i sjövatten!
Fortsatt kommer ett antal trädetaljer monteras bort för slip och lack, däcket ses över och gamla fula hål spacklas igen. "Fisksätra"skylten är redan hemma och har fått ny färg.
Elsystemet måste ses över och solpanelen kopplas in. Första tanken var att riva ner och bygga upp ett nytt system, men efter att jag tror mig hittat en batteriseparator och med nya batterier ska det nog inte behövas.

Tomtens besök innan jul resulterade i en ny livboj och en båtshake, av trä med kromad krok, så fin att jag nästan inte kan med att använda den. En annan välkomnad klapp var en pannlampa, som är ovärderlig när man kryper runt i alla vrår och försöker bekanta sig med sin nya båt.

Inga kommentarer: