Wonitopa har blivit lite krasslig...



Jaha, då var det ett faktum, vintern är räddad.

Efter att ha börjat skrapa bort en liten yta bottenfärg på styrbordsidan kan jag konstatera att Wonitopa har drabbats av böldpest. Ett antal blåsor, som det kommer ut en frän vätska ur, när man punkterar dom. Omfattningen är ungefär tio blåsor per kvadratmeter. Det var ett tungt arbete att skrapa bort färgen. Bottenfärgen gick bra men under den sitter en hård mörkbrun/svart färg, kanske ett tidigare försök till behandling? Tänkte prova med slipmaskinen nästa gång jag är nere vid båten. Det verkar som att det är mest från vattenlinjen och en halvmeter ner, på kölen syns inget än så länge.
Så, planen är att skrapa/slipa ren botten, öppna upp alla blåsor, låta skrovet torka, för att sedan spackla igen blåsorna och epoxibehandla hela botten.

Passade även på att montera bort bordgenomföringen för kylvatten och den gamla för kranvatten, som skulle plastas igen. Kranen till kylvattnet var av den gamla "ratt"typen, som jag inte riktigt litar på, därför byts den ut mot en kulventil. Nu får ju dessutom alla genomföringar monteras bort inför epoxibehandlingen.

Inga kommentarer: